Gram Altın

Alış: 2225.2903

Satış: 2225.8003

Çeyrek Altın

Alış: 3605.8903

Satış: 3667.4003

  • Düğün Hizmetleri
  • 13 Mart, 2020

2022 Kısa Gelinlik Modelleri!

  • 0
  • 4880
  • 0
  • 0

2022 Kısa Gelinlik Modelleri!

Günümüz gelinlik modellerinde kısa gelinlik tasarımları son derece popüler. Tarih öncesinden gelen uzun gelinlik modelleri, yerlere sürünen gelin etekleri, güpürleri, duvakları yavaş yavaş yerini yeni trend gelinlik modellerine, haute couture ve özel kesim kısa gelinlik modellere bırakıyor. Özel dikim ve tasarım kısa gelinlik ulusal ve uluslararası moda defilelerinde, gelinlik kreasyonlarında sergileniyor. Bu defileler yerli ve yabancı birçok moda severi, ünlü modacılar ve tasarımcılar ile buluşturuyor. Böylelikle yeni model gelinliklerin kısa zamanda tanıtımı yapılıyor ve kitlelerin beğenisine sunuluyor. Nikah için mini gelinlik modeli bakıyorsanız size güzel ve şık görünüm katacak olan dantelli gelinlik modellerini tercih edip, hem şık hem rahat görünüme sahip olabilirsiniz. Tek askılı kısa gelinlik bir model arıyorsanız; tamamen sade olan işlemesiz kumaştan oluşan, etek kısmı tülle hareketlendirilen bu gelinlik modeli özelikle küçük göğüslü gelin adayları için ideal. Bu tarz model gelinliğin yaka bölümünü kapatmamak için yarım toplanmış saç modeli ile at kuyruğu saç şeklinde tercih edebilirsiniz. Düğününüzde kabarık bir gelinlik giymek istiyorsunuz fakat rahat edeceğinizi düşünmüyorsanız eğer kısa model mini kabarık gelinlik modellerini tercih etmenizde fayda var. Straplez yani askısız ve kolsuz yakaya sahip beyaz sade mini kabarık bir gelinlik ile açık ve dalgalı saç modeli tercih edilebilir. Klasik tarzda gelin makyajı yaptırabilirsiniz. Bu makyaj tarzında, pastel tonlar tercih ediliyor. Göz ve ten rengi ile uyumlu, abartıya kaçmayan, yüz hatlarını öne çıkaran doğal gelin makyajı makyözler tarafından yapılıyor. Kır düğünü ve sahil düğünlerin vazgeçilmez seçimi olan kısa model gelinlik tercihleri zarif, romantik, sade bir havayı beraberinde getirir. Bazen şirin tasarıma sahip kısa gelinlik, uzun ve ince bacaklı gelin adaylarına için ideal olup, onlara daha çok yakışır .Bu gelinlikleri doğru aksesuarlarla tamamladığınız zaman son derece şık bir görünüm elde edersiniz. Ayrıca gece boyunca dans etmek isteyen gelinler için modern ve ideal bir tercih. Abartıdan hoşlanmayan şık ve rahat bir gelin olmak istiyorsanız; tasarım kısa gelinlik modelleri ve özel dikim kısa gelinlik modellerini tercih edebilirsiniz Tarzını ve zevkini yansıtmayı seven bir çok ünlü kişilerde kısa gelinlik modelleri tercih ederek zarafetlerini yansıtmaktadırlar. Kol detaylarında püsküller veya büstiyer kumaşında çiçekler yer alan bohem gelinlikler ile dantel detaylı modeller çok moda. Straplez kısa gelinlik modellerini tercih ediyorsanız, saça takılan aksesuarlara yönelmeyip omuzlarınıza dökülmüş doğal dalgalı saçlar natürel bir görünüm elde etmenizi sağlar.

kısa gelinlik1

2021-2022 modasında parlayan kısa gelinlik modelleri arasında tercih yapacak gelinlerin dikkat etmesi gereken hususlar ;

Bunlar içinde en önemlisi ayakkabı tercihiniz ayakkabılar gelinliğiniz kısa ve mini olacağı için her zaman göz önünde olacağı için şık ve gösterişli modelleri tercih edebilirsiniz. Vintage modeli de bir seçenek olabilir. Eğlenceli tarz seven gelin adayları ise tercihlerini renkli ayakkabılardan kullanabilir. Ayrıca tercihe göre ufak esprili ayakkabılarda bir alternatif oluşturur. Kır düğünü tercih eden gelin adayları, dolgu topuk modellerini tercih ederek rahat edebilirler. Ayrıca ayakkabılarınızı renkli çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Saçlarınıza saç aksesuarı olarak ayakkabınızda yer alan çiçeklerden takarak renkli ve hareketli bir uyum yakalayabilirsiniz. Ayakkabılarınıza hareket katma adına danteller takabilirsiniz böylece zarif bir görünüm yakalamanız çok kolay .Metalik, krem, toz pembe rengi sandaletler kısa kabarık gelinlik veya straplez kısa gelinlik modellerinde her sezon trend. Sonbahar mevsiminde gelin olacaksanız kahve tonlarından oluşan çiçeklerin oluşturduğu gelin buketlerini tercih edebilirsiniz. Bohem mini gelinlik modelleri tam bu mevsimin ruh halini yansıtmaktadır. Günümüzde çok yaygın kullanılan internet üzerinden kısa gelinlik fiyatları hakkında detaylı bilgiler alarak bütçenize uygun sitelere ulaşabilirsiniz. İkinci el giyim satan internet sitelerinde satışa sunulan kısa gelinlik modelleri çok revaçta. Kullandığınız gelinliğinizi bu ikinci el ürün satış sitelerinde satarak kazanç elde edebilirsiniz. Böylelikle ev ekonominize katkı sağlamış olursunuz.

kısa gelinlik2

Vücut Tipinize Uygun Gelinlik Seçme İpuçları

Ters üçgen vücutlar;

Bu vücut tipine sahip gelin adayların dikkat etmesi gereken en önemli husus gelinliğiniz üst bölümüneeklenen detaylar üst bedeninize şıklık katacaktır. Straplez bir gelinliği tamamlamak için giyeceğiniz şık bir yelek ile müthiş bir kombin yaratmış olursunuz. Asimetrik ve omuzları açıkta bırakan gelinliklerden uzak durun. Sade görünümlü yuvarlak yaka üstler dikkati alt bedeninize çekecektir aklınızda bulunsun.

Minyon vücutlar;

Minyon tipli kadınların dikkat etmesi gereken en önemli nokta gelinliğinizi 2 parçalı yaparak veya parçalara bölerek boyunuzun kısa göstermesine yol açmamak olmalı .İşlemeli bir yelek veya bolero iki parçalı gelinlik havası verecektir. Gelinliğinizin alt ve üst kısmına aşırı işlemelerden kaçının . Korse tipi üst bedenleri, prenses yaka dekolteleri tercih edebilirsiniz.

Dikdörtgen vücutlar;

Bel kıvrımı belirgin olmayan gelin adayları vücut tipini açığa çıkarmayan modellerden yana olmalıdır. Omuzlarınızı açmanıza yardımcı olacak yaka modelleri arasında gemici modelini tercih edebilirsiniz . Gelinliğinize eklemek istediğiniz işlemeleri üst bedene veya eteğin uç kısımlarına uygulatın. Bel bölgeniz sade olmalı. Organze ,tafta ,ve ipek kumaşları tercih edin. Dikey şekillerden kaçının.Vücudunuzu saran kumaşları tercih etmeyin.

Armut tipi vücutlar;

Bu tip vücutlu gelin adayları vücutlarında simetriyi yakalama ,vücudu orantısız gösterecek her detaydan kaçınmalı. Derin V yaka modeller tercih edilmemeli. Kuyruklu ve balon etekli modellerin basen bölgenizi öne çıkaracağını unutmayın. Kumaş seçiminde uçuşan kumaşları ve ipek tülleri kullanmaya özen gösterin. Kare straplez ve omuzları açıkta bırakan kolye takmanıza yardımcı olan modeller tercih listenizin ilk sırasında yer alsın.

Balık etli vücutlar;

Bu vücut tipine sahip gelin adayları straplez veya omuzları açıkta bırakan gelinlik modellerini tercih listenizden silin. V yakalı ,gemici yakalı gelinlikler sizi çok daha hoş ve olduğunuzdan az kilolu gösterecektir. Balon etekler, streç veya likralı parçalar, kuyruklu etekler kesinlikle tercih etmemeniz detaylar arasında yer alıyor.

Kum saati vücutlar;

Kum saati tipi vücudu olan gelin adayları için bir çok farklı seçenek olduğunu söylemek gerek. Vücut hatlarınızı ortaya çıkarmak isterseniz açık renkli gelinlikleri tercih ederek bel kısmından itibaren daralan parçalara göz gezdirebilirsiniz. Gelinliğiniz ile bütünleşen saç aksesuarlarını kullanabilirsiniz. Boyun bölgenizi öne çıkaran yüksek yakalı gelinliklerden kaçının. Üst tarafınızın güzelliğini ortaya çıkarmak isterseniz straplez veya omuzları açıkta bırakan modelleri tercih edin.

kısa gelinlik 3

Kısa Gelinlik Modellerinde Hangi Tür Saç Aksesuarları Seçilmeli?

Kısa gelinlikler için; saç modelinize uygun olan taç ve bantlar tercih edilmeli. Taç çeşitleri bakımından gelin adaylarına sunulan tasarımlarda çeşitlilik olması karar vermeyi zorlaştırıyor. Taşlı taçlar, işlemeli taçlar, çiçekli taçlar gelinlere çekici bir güzellik katıyor. Taç seçiminde, saçınızın uzun ve kısa olması yanında düğününüzde saçınızı yaptırmak istediğiniz modelde dikkate alınmalı. Dağınık ve açık bıraktığınız saçlarınıza, örgülü saçlarınıza, topuz veya dağınık topuz yaptırdığınız saçlarınıza, dalgalı, röfleli saçlarınıza takıldığında yakışan taçları bizzat bu modellerde deneyerek tespit etmelisiniz. Kır düğünleri, salon düğünleri gibi düğününüzü planladığınız konsepte uygun saç aksesuarları seçimi de bir diğer dikkate alınması gereken kriter. Kır düğünlerinde çiçekli taçlar popüler ve uyumlu iken salon, kapalı mekanda gece yapılan düğünlerde saçınızda ışıldayan parlayan taçlar göz alıcı.

kısa gelinlik 5

Bir Yorum Yazın