Crossfit Pars

  • Paylaş
Hakkında

CROSSFIT NEDİR?

CrossFit atletizm jimnastik ve halter tekniklerinden oluşan 21. YY. en hızlı büyüyen sporudur ve insanların güçlü taraflarının yanı sıra zayıf oldukları tarafların da üstüne çalışmaları için teşvik eder. Tek bir bölge üzerinde izole çalışmayı değil birden fazla eklemin ve bir çoklu ana kas grubunun dahil edildiği fonksiyonel hareketlerle tüm vücudu dengeli çalıştırmayı hedef alır.

PEKİ NEDİR BU FONKSİYONEL HAREKETLER?

İnsanın yaratılışından bu yana olan motor/mekanik hareketleridir; tıpkı oturma, kalkma, koşma, zıplama, cisimleri ya da objeleri ittirme, çekme, sürükleme, indirme kaldırma gibi gün içerisinde insanların yaptığı hareketler grubudur. Bir koltuğa oturup kalkmak, marketten alınan torbaların iki elle dengelenerek taşınması gibi. Hepimiz farkında olmadan ilk emeklememizle birlikte CrossFit yapmaya başlıyoruz. Bu yüzden CrossFit en gerçekçi ve güvenli fitness yönetimi olarak dünyada kabul görmekte ve her geçen gün salonlarda katılımcı sayısı artmaktadır.

CROSSFIT NASIL YAPILIR?

CrossFit her gün değişen, yüksek yoğunluklu programlardan oluşur. Salonumuza her geldiğinizde programınız değişir ve asla sıkılmazsınız. CrossFit size aşağıda sayacağımız 10 fiziksel özelliği kazandırmayı hedefler: Kardiyovasküler dayanıklılık (kalp ve damar yolları sağlığı), iş yapabilme kapasitesi, güç, esneklik, patlayıcı ve çabuk kuvvet, hız, koordinasyon, çeviklik, denge ve vücut kontrolü.

KİMLER CROSSFIT YAPABİLİR?

İleri derecede sağlık sorunları yaşamayan herkes CrossFit yapabilir. Antrenmanlar size göre modifiye edilebilir ve yaş / sağlık durumunuza göre uyumlandırılabilir.

CROSSFIT RİSKLİ MİDİR?

CrossFit antrenmanları, CrossFit HQ'in verdiği eğitimler sonunda yazılı sınavları geçerek, CFL-1 eğitmen sertifikasını almayı hak etmiş antrenör ile uygulamanız halinde geçici ya da kalıcı sakatlıklara uğrama ihtimaliniz yoktur.

CROSSFIT'İN AMACI NEDİR?

CrossFit'in öncelikle hedefi geniş kapsamlı ve nitelikli genel bir fitness ortaya koymaktır. Bu sayede kişiler, sadece bilinene değil ayni zamanda bilinmeyene ve hatta tahmin edilemeyene her daim hazırlıklı olacaklardır, Zorunlu ve sürprizlerle dolu hayat şartlarına ve her türlü engele karşı CrossFit'in bize kazandıracağı en önemli kazanım "Genel Fiziksel Hazırlılık"tır.

CROSSFIT'E HEMEN BAŞLAYABİLİR MİYİM?

Evet başlayabilirsiniz. Öncelikle programlar CrossFit'le tanışma derslerinden bir tanesine iştirakınız önemle rica olunur. Bu davete icabetiniz sonrası CrossFit Levent'e üye olmak isterseniz sizi 1-2 ay sürecek olan adaptasyon WOD'larına alıyoruz. Beraberliğimizin ilk 1-2 ayı programlar bölümümüzde antrenman olarak belirlenmiş saat dilimlerinden size uyan herhangi bir dilimde antrenmana gelebilirsiniz, ne yazık ki bu 1-2 aylık süre içerisinde size sunacağımuz adaptasyon WOD'larının içerdiği antrenmanları yapmakla yükümlüsünüz ama 1-2 aylık süreyi bitirdikten sonra artık siz hazırsınız demektir. Bundan sonrada antrenman saatlerinde grupla birlikte Workout of the Day'e katılabilirsiniz. Eğer CrossFit'in size uygun olmadığını ve çok zorlayıcı olduğunu düşünüyorsanız, lütfen bir defa bizi ziyaret edin bir kere deneyin. Tüm WOD'larımız kişiye özel tatbik edilebilirdir.

CROSSFIT İLE NE TÜR FİZİKSEL ÖZELLİKLER KAZANIRIM?

Yorumlar 0
Görüşlerini Paylaş
Yorumun bizim için çok önemli. Bu firma ile ilgili değerlendirmeni ve tecrübelerini belirterek kullanıcılarımıza yardımcı olabilirsin.
Crossfit Pars - konum
X : 40.99353642671048 Y : 28.79392147064209

Gültepe Mahallesi, Seren Sk., 34295