• Güzellik
  • 08 Mart, 2022

2022 Makyaj Trendleri

  • 0
  • 4192
  • 0
  • 0

Her yıl, bir önceki yıldan taşıdıklarıyla birlikte kendi yeniliklerini de beraberinde getirir. 2022 yılının da güzellik ve makyaj uygulamaları alanında hem geçmiş yıllardan taşıdıkları var hem de bu yıla özgü öne çıkan trendler… 2022 makyaj trendleri denilince neler akla geliyor ve bu yıl güzelliğimiz için yüz ve göz makyajı yaparken hangi teknikleri uygulayacağız, hangi stilleri deneyeceğiz birlikte göz atalım. İşte bu yılın çok konuşulacak stilleri…

Makyaj yapan kadın, fırça

Strobing

Bir makyaj tekniği olan strobing, ıslak görünümlü makyaj anlamına gelir. Işıltılı makyaj bazları ve aydınlatıcı makyaj malzemelerinin kullanıldığı bu makyaj tekniğinde amaç elmacık kemikleri, burun kemeri, kaş kemiği gibi yüzde ışığın vurduğu yüksek bölgeleri belirgin hale getirmek ve cildi doğal, canlı kılmaktır. Işıltılı, ıslak bir görünüm verilen bu makyaj tekniği özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olacağa benziyor. Ciltteki lekeleri, cilt kusurlarını gizleyen bir krem kullanılarak yapılan bu makyaj tekniği, son yıllarda ünlülerin de sıkça kullandığı bir teknik. Düğün makyajı için de tercih edilen strobing makyajda, cilt tipine uygun ürünler kullanmanın yanında yine cilt rengiyle uyuşan, ten makyajı yapılırken, ten renginin alt tonunu vurgulayan renklerin seçilmesi de önemli. Yine, strobing uygulamasında göz makyajı ile dudak makyajı arasında ters bir orantı var. Yani, göz makyajı yoğun yapılmışsa, dudaklarda daha doğal tonlar tercih edilmeli, eğer göz makyajı sadeyse, dudaklar ön plana çıkarılmalı.

Holografik Draping

Makyaj uygulamaları arasında son yıllarda oldukça popüler olan holografik ve draping makyajı buluşturan bu uygulama, sıra dışı görünmeyi sevenlere hitap ediyor. Uzay ışığından esinlenerek gerçekleştirilen bu makyajda parlaklık veren ürünler tercih ediliyor. Metalik farlar göz makyajında önemli bir detay.

Draping de ise allık büyük önem taşıyor ve doğallıktan hoşlananların, doğal renkleri tercih edenlerin rağbet ettiği bir teknik. Allıkla, doğal ve aydınlık bir görünüm sağlayan bu teknikte, krem allıklardan da faydalanmak mümkün.

Jaw Highlighting

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022’de de parlak cilt makyajları popüler olmaya devam ediyor. Yüz, göz, dudakları ışıltılı kılan, cilde canlılık veren, derinlik oluşturan bu uygulamada öne çıkan ürün ise göz altlarına ve pınarlarına, kaş altına ve burun çizgisiyle elmacık kemiklerine sürülen highlighter yani aydınlatıcı. Çene kemiği çizgisi boyunca uygulanan Jaw highlighting tekniğinde ise amaç çene çizgisini daha belirgin hale getirilmek. Ancak bu uygulamada aşırı parlaklık veren, sedefli ürünlerden de kaçınmak gerekiyor.

Galaktik renkli göz makyajı

Minimal Makyaj

Adından da anlaşılacağı gibi minimal makyajda sadelik ön plana çıkıyor. Bu yüzden makyaj uygulaması sırasında gözü yormayan doğal renkler kullanmak bu makyajın olmazsa olmazları. Ünlülerin de tercih ettiği minimal makyajda ürün olarak öne çıkanlar ise tek bir ürün ya da yüzün farklı bölgelerinde kullanılabilecek ürünler. Ruj, allık ve özellikle şeftali tonlarındaki farlar ise en popüler ürünleri. Aynı rengin farklı tonları kullanılarak yapılan bu makyajda abartıya yer yok. Minimal makyaj uygulamasında cilt için fazla ürün kullanmamak cilt sağlığı, cildin yorulmaması, yıpranmaması açısından da önemli tabii. Cildin hava alması cilt sorunlarını, cilt yıpranmalarını da en aza indirecektir.

Minimal makyaj, cildi yormamak adına önemli belki ama özellikle sürekli makyaj yapanların cilt bakımını da ihmal etmemesi gerekiyor. Doğal ve katkısız olmaları nedeniyle tercih edilen ve cilde iyi gelen yağlar doğal bakım için de yararlı olacaktır. Cildin güzel ve sağlıklı görünmesi, cilt sorunlarının giderilmesi anlamında önemli olan bu yağların başında, zeytinyağı, limon, avokado,lavanta, üzüm çekirdeği, havuç tohumu, susam, jojobo ve Hindistan cevizi yağı geliyor.Bu yağlar aynı zamanda kozmetik ürünlerde de kullanılıyor.

Galaktik Bakışlar

Biraz renk, biraz keskinlik, biraz da ışıltıyla galaktik bakışlar yakalayabileceğiniz galaktik göz makyajında renkli eyelinerler ön planda. Siz hareket ettikçe renk değiştiren, çift yansımalı renk veren duo-chrome farlar ile ya da far topper’ları kullanarak yapılan göz makyajıyla galaktik bakışlar elde etmek mümkün. Renk skalası beğeniye göre değişen, ağırlıkla mor, yeşil, mavi renklerde yapılan keskin, kuyruklu eyelinerle tamamlanan bir makyaj.

2022 yılının en çok göze çarpan, konuşulacak stilleri bunlar olsa da tıpkı giyim modasında olduğu gibi herkesin kendine yakıştırdığı bir makyaj tarzı da var tabii ki. Her yıl makyaj trendi değişse de, siz kendinize en uygun, en yakışan makyaj tekniğini uygulayabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın