Gram Altın

Alış: 2225.2903

Satış: 2225.8003

Çeyrek Altın

Alış: 3605.8903

Satış: 3667.4003

  • Düğün Hizmetleri
  • 27 Mart, 2020

Düğün Öncesi Gelinler İçin Egzersiz Hareketleri!

  • 0
  • 2388
  • 0
  • 0

Düğün Öncesi Gelinler İçin Egzersiz Hareketleri!

Vücudumuzun sıkılaşması, forma girmesi, esnek ve güçlü hareketler ile olmaktadır. Vücudun şekle girmesini sağlayan egzersizlerde devamlılık çok önemlidir. Vücudunun neresinde fazlalık varsa oraya yönelik egzersizlere daha fazla ağırlık verilmelidir. Doğru hareketler ve düzenli bir programla ideal görünüme kavuşabilmek için bu konuda destek almalısınız. Eğer destek alamıyorsanız o zaman bu konuda yayınlanan yazıları ve videoları izleyebilirsiniz. Güçlü irade ve yoğunlaşma ile çok kısa sürede istenilen kalça şekline ve fit bir vücuda kavuşabilirsiniz! Kalça egzersizleri ve fit bir beden yapısı için gerekli egzersizlerdir. Fit bir vücuda ulaşmada hareket kadar dengeli ve düzenli beslenmede aynı derecede önemlidir. Hareketlere geçmeden önce güzelliğin bir bütün olduğunu bilmek ve bu açıdan hazırlanmak gerekir. Zayıflama ve fit bir bedene sahip olma aynı şey değildir.

Kalça

Kalça Dikleştirme Hareketleri

Kalça dikleştirme hareketleri dediğimiz ama spor salonlarında, pilates derslerinde squat olarak gösterilen hareket aynı anda vücuttaki biden fazla kası çalıştırdığı için kalçanızı kaldırmanızı sağlar.

1- Sguat

Bacak, kalça, karın ve bel olmak üzere tüm kas dizinleri aynı anda çalıştırır. Kalça kaldırma hareketleri içinde en fazla önerilen ve bu alanda en fazla tavsiye edilen oldukça zor bir harekettir. Bu hareket bedendeki tüm kasları çalıştırdığı için yağ yakımı da çok fazla olmaktadır. Forma girmek ve kalçaları şekle sokmak için kendi kendinize evinizde çok rahat yapabilirsiniz. Bu hareketler yapılırken dizleri ve beli sakatlamamak için abartmadan hafif hareketlerle set sayısını artırarak yapmak gerekir.

kalca2

2- Yangın Musluğu Hareketi

Bu harekette yapılacak en önemli hareket denge sağlama olmalıdır. Dizlerin üzerinde dört ayak pozisyonunda durun. Sağ el karşıya uzanırken sol bacak ise arkaya dümdüz uzatılır. Daha sonra sol el karşıya uzatılırken sağ bacak arkaya dümdüz uzatılır. İsterseniz önce sağ bacak ve sol eli 8 set yapın. Daha sonra ise sol bacak ve sağ eli 8 set yapın. Bu harekette önemli olan dengede durarak hareketi hızlı bir şekilde tamamlamaktır.

Kalça

En Etkili Kalça Büyütme Hareketleri

Kalça sıkılaştırma ve dolgun kalçalara sahip olma özellikle spor yapan kadınlar arasında oldukça yaygın olan ve bu konuda en fazla efor harcanan konulardır. Kalçaların daha estetik ve fit görünmesini sağlamak için spor salonuna gitmek zorunlu değildir. Kendi evinizde düzenli yapabileceğiniz ve spor salonuna gitmeden evde uygulayabileceğiniz egzersizler ile de aynı sonucu alabilirsiniz. Kalça şekillendirmek için evde yapılabilecek kalça hareketler nelerdir? Kalça nasıl büyütülür ya da şekillendirilir bunları sizler için derledik.

Basit Squat

Kalça büyütme hareketleri kalça dikleştirme ve biçimlendirme hareketleri leg lift egzersizi, farklı formdaki squat hareketi, en iyi hareketlerdir. Uzun bir masa, tezgâh ya da sabit bir sandalyeyi alın ve önünüze koyun. Sonra sağ bacağınızı yerden kaldırın ve hafifçe öne doğru eğilerek yavaş yavaş doğrulun.

Sol dizinizi hafif bükün, karın kaslarınızı içinize doğru çekin ve kalçalarınızı dik tutun.

Kalçanızı dik tutarken sağ bacağınızı mümkün olan en yüksek noktaya kadar yükseltin.

kalca5

Yuvarlak Kalça Egzersizleri

1- Ağırlık Kullanarak Sguat

Bu egzersiz için 1 kg’lik ağırlık kullanarak yapılır. Sizin için uygun olan daha yüksek ağırlıkları da kullanabilirsiniz, ancak bu işe yeni başladıysanız çok abartmayın! Ağırlık kullanmak egzersizin etkisini artırırken, daha fazla yağ yakmayı sağlar. Yine de kendinizi fazla zorlamadan ve omurga sistemini bozmadan yani, sakatlıklara karşı dikkatli olmalısınız. Ağırlık elimizde, ayakta dümdüz bir pozisyonda durulur. Nefes alınarak, nefes verirken ise hayali bir sandalyeye oturur gibi dizlerimizi bükerek oturur gibi yapıyoruz. Kalçayı sandalyeye değecek kadar kadar inilir ve tekrar nefes alıp kalkılır. Dizlere yüklenmeden ve beden yükü kalçada olacak şekilde yapılmalıdır. Kalkarken aynı anda iki kollu ağırlıklarla birlikte kaldırın. Squat, yuvarlak ve kıvrımlı kalçalar için en önemli şekillendirici egzersizdir. Bu hareket 10 kez 3 set halinde tekrarlanmalıdır. Kalça ve beden hareketleri yaparken mutlaka aynı saatte ve düzenli yapılmasına çok özen gösterilmelidir. Yapılan tüm hareketlerin uygulaması sırasında mutlaka bol su içilmeli ve hareketlere başlamadan 1-1,5 saat önce yemek yenilmelidir.

kalca6

2- Köprü Egzersizi

Yere sırt üstü uzanın. Natürel pozisyonda ve ellerimiz pubik bölgede ayaklarınız ise yere sabit olacak şekilde pozisyon alın. Kalçayı sıkın. Nefes alın ve kalçayı hafifçe yukarı kaldırın ve bu aşamada yavaş yavaş nefes verin. Kalçayı sıkmaya devam edin. Arkasından derin bir nefes alın ve nefes verirken sağ bacağı masa pozisyonunda yukarı kaldırın. Nefes alın ve bu kez nefes verirken bacağı dümdüz yukarı kaldırın. Nefes alıp verin ve bacağı indirin tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi her iki bacak için de 8 tekrar şeklinde yapın. Kalçayı çalıştırıp sıkılaştıran bu yuvarlak kalça egzersizleri size zindelik ve form kazandırırken aynı zamanda bacakları da inceltir ve sıkılaştırır. Bu setler ve hareketler düzenli yapılırsa sadece kalça bölgesi değil sırt ve bel kasları da güçlenir. Buda size daha sağlam bir omurga kazandırır. Eğer sırt ağrılarınız varsa bu harekete yavaş yavaş başlayın ve setleri günlük olarak artırın.

kalcaa

3- İç Bacak Hareketi

Pilates çemberi uyluklar arasına alınır. Burada bütün kalça ve bacak özellikle de bacağın dizden yukarısı devreye girdiği için tüm kalça ve yan kaslarda çalışmaktadır. Nefes alınır, nefes verirken bu sefer çemberi diz ile sıkılır. Kalça ve üst bacağı çalıştıran bu egzersiz aynı zamanda iç ve dış bacağı a çalıştırır. Sonra çemberi ayak bileklerinin arasına alın, nefes alıp verin, çemberi sanki kapatmak istermiş gibi ayağınızla aşağı itin. Bu egzersiz tüm bacağı çalıştırırken bacak kaslarını sertleştirir. Kadınlara en fazla rahatsızlık veren sarkık bacak kaslarına oldukça etkilidir. Kas sıkılaşmasını sağlarken sarkan deri ve bacak kütlelerini de zamanla toparlar. Bir kaç ay aralıksız ve düzenli yapıldığında çok büyük bir sıkılaşma sağlar. Bacak çalışma ve bedensel egzersizlere başlamadan önce bir bardak kahve içilirse yağ yakımı iki katına çıkmaktadır. Ayrıca aktivite sırasında gereksiz yorgunluk oluşmamakta beden daha dinç olmaktadır.

kalca8

4- Sumo Squat

Bacaklar omuz genişliğinden daha fazla açılır. Bu şekilde hareket, iç bacaklarda daha etkili olurken sakatlanma riski çok aza indirilir. Ayak parmak uçları hafif dışarıya doğru, karın içeride, kalça dışarıya çevrilmiş bir duruş pozisyonu alınır. Sırt dik, bel yuvarlak bir açıda arkanızda sanki bir sandalye var oturuyormuş gibi bir pozisyon alın. Kollar yere paralel ya da boynu ensede birleştirilir. Yavaşça aşağıya doğru inilir ve nefes alınır. Kalkarken nefes verilir ve iç bacaklar sıkılır. Sırt dik iken öne eğilmemeli vücut içe doğru kıvrım alarak yavaş yavaş dizlerle birlikte öne eğilip kalkılmalıdır. Bu harekette amaç beli ve sırtı koruyarak yavaş ve dikkatli bir pozisyonda uygulama yapmaktır. Beden birden öne ya da arkaya verilmemelidir. Bel rahatsızlığı olanlarda ciddi bir sakatlık yaratabilir. Her hareketi mutlak suretle kaideleri içinde ve set sayısını artırarak düzenli yapmalısınız. Bedeni ısıtarak ve harekete başlamalı ve birden bire ani hareketlerden kaçınmalısınız.

Kalça

Bir Yorum Yazın