Gram Altın

Alış: 2225.2903

Satış: 2225.8003

Çeyrek Altın

Alış: 3605.8903

Satış: 3667.4003

Sünnet Düğünü Organizasyonu Nasıl Yapılır
  • endavet.com Düğün Hizmetleri
  • endavet.com 11 Ağustos, 2022

Sünnet Düğünü Organizasyonu Nasıl Yapılır

  • Yorum Sayısı 0
  • Görüntülenme Sayısı 6988
  • Beğen 0
  • Paylaş 0

Sünnet Düğünü Organizasyonu Nasıl Yapılır?

Sünnet, bütün erkek çocukları için özel günlerden bir tanesidir. Bu anı daha özel kılmak için ebeveynler sünnet için düğün organizasyonu yapmaktadır. Sünnet düğünü organizasyonuna hazırlık yapılırken erken ve detaylı planlama yapmak organizasyonu daha iyi ve eksiksiz yapabilmek adına önem taşımaktadır. Hazırlıklarda yardımcı olabilmesi için iyi bir organizasyon şirketinden profesyonel yardım alınabilir. Davetli listesi hazırlanırken unutulan isimlerin olmamasına dikkat edilmelidir. Sünnet düğünü nihayetinde sünnet çocuğu için yapılmaktadır. Bu yüzden sünnet çocuğunun eğlenmesine, rahat, konforlu ve gelen davetliler tarafında görülebilecek bir alanda dinlenebilmesine dikkat edilmelidir. Düğün mekânı daha evvel belirlenmelidir. Düğün evin bahçesi, kapı önü ya da düğün salonunda yapılacaksa önceden karar verilmelidir. Ayrıca seçilen sünnet mekânının ambiyansı ve görselliği, gelen davetlileri karşılama alanı, sahne kurulumu, masa sandalye düzeni ve süslemeleri, düğün sahibinin isteklerine en uygun şekilde ayarlanmalıdır. Gelen davetliler arasında varsa çocuklu davetlilerin de daha rahat eğlenebilmesi için profesyonel animasyon ekibi ile anlaşılabilir. Animasyon ekibi sünnet çocuğunu eğlendirmesinin yanında gelen çocuklu davetlilerin çocuklarını da eğlendirecektir. Bu sayede aileler hem çocuklarının güvende olduklarından emin olacak hem de rahatça eğlenebilecektir.

Sünnet Düğünü Hazırlıklarında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Sünnet düğünü hazırlıklarına ilk olarak davet listesi yaparak başlanmalıdır. Böylelikle unutulan isimler olmayacaktır. Sünnet çocuğunun, kendi zevkleri de göz önünde bulundurularak düğün için sünnet kıyafeti seçilmelidir. Kıyafeti kesinlikle sünnet çocuğunun seçmesi çok önemlidir. Sünnet kıyafeti pelerinli sünnet kıyafetiyse pelerin çocuğun boyuna göre seçilmelidir. Çocuğun kıyafetin içinde rahat edebilmesi gereklidir. Sünnet mekânı, daha önceden belirlenmeli ve sünnet düğünü süslemeleri renkleri ve konsepti mekâna uygun, ailenin isteği doğrultusunda olmalıdır. Süsleme konusunda karar vermekte zorlanılıyor ve yardım almak gerekiyorsa isteğe bağlı olarak organizasyon şirketiyle anlaşılabilir. Sünnet düğünü organizasyon fikirleri açısından daha evvel hazırlanan konseptlere bakılıp araştırılabilir ya da belirlenen mekânın organizasyon ekibi varsa onlara da danışılabilir. Mekân seçilirken çocuklu aileler de düşünülmelidir. Aynı zamanda sünnet çocuğunun eğlenmesi açısından palyaço gibi animasyon ekibi çağırılabilir. Düğünde ikram olacak ise ikramlıklar önceden hazırlanmalıdır. Günümüzde sünnet işlemi düğünden evvel yapılmaktadır. Eğer sünnet işlemi düğünde yapılacaksa çocuğun rahat yatması için konforlu bir alanda yatak hazırlanmalıdır. Video ve fotoğraf çekimi için profesyonel yardım almak önemlidir. Nihayetinde böyle bir anı senelerce saklanmak istenecektir. Ancak sünnet işleminin düğünden önce olması daha iyi olacaktır. Böylece sünnet çocuğu arkadaşlarıyla eğlenebilir, düğünün tadını çıkarabilir. Düğünün ortasına doğru geçmişten beri sultanlara, padişahlara has olan taht, seçilen mekânda varsa sünnet çocuğu oturtulur ve sahneye alınır. Sünnet işlemi daha evvel yapılmışsa takı töreni sahnede gerçekleştirilebilir. Sünnet düğünleri bol gösterişli ve süslemelerle dolu olduğundan davetiyesi özenli olmalıdır. Bununla beraber misafirlere bu özel günü unutulmaz kılmak için sünnet düğünü hediyelikleri hazırlanabilir. İsimli magnet, hediye kavanozu, kına kesesi gibi güne özel hediyelere örnek olabilir. Düğün gibi organizasyonlarda her zaman ağzın tadı tatlıdır. Sünnet düğünleri için de mevlit şekerleri hazırlanıp dağıtılması, ağzı tatlandırmak olacaktır. Düğünün yanı sıra isteğe bağlı olarak bazen sünnet kınası da yapılmak istenmektedir. Sünnet kınası düğünden önce evde ailenin kendi arasında yapmak istediği bir organizasyon olabilmektedir. Ancak sünnet düğünüyle beraber kınayı yapmak da mümkündür. Sünnet düğünü sırasında sünnet çocuğunu sahneye alarak kına yapılabilir. Böylece hem kına hem düğün organizasyonu bir arada yapılmış olur.

Sünnet Düğünü Organizasyon Fiyatı Nedir?

Sünnet düğünü, düğünün yapılacağı mekâna ve ekstralarına göre değişse de ortalama olarak şu an 1500-2000 TL arası değişim göstermektedir. Ancak sünnet düğün salonunda yapılacaksa, bu fiyat salonun sunduğu ekstra hizmetlere göre değişim göstermektedir. Süslemeler, ikramlıklar, düğün yemekli olacaksa hazırlanacak yemekler gibi ekstralar düğün maliyetini yukarı çekmektedir. Ayrıca düğünler her zaman hayatımızda anılarımız olarak kalacaktır. Bu yüzden düğünde çekilecek fotoğraf ve videoların çekimi için profesyonel bir yardım alınacaksa fotoğrafçı ücreti de genelde ekstra maliyet olarak eklenmektedir. Genel anlamda sünnet düğünü organizasyonu isteğe bağlı ve kişiye özel hizmet olacağından ortalama fiyatın üstünde bir fiyatta yapılmaktadır. Ortalama fiyat belirlemek böylece pek mümkün olmamaktadır.

Bir Yorum Yazın