• Güzellik
  • 31 Aralık, 2021

2022 Çarpıcı Güzellik Trendleri

  • 0
  • 3843
  • 0
  • 0

2022 Çarpıcı Güzellik Trendleri

Her yıl yenilikleriyle gelir. 2022 yılının da herkesi mutlu edecek yenilikleriyle gelmesi hepimizin dileği. Bilinen o ki, sağlıklı olmak, herkesi mutlu edecek en önemli konu. Sağlığı bütünleyen ve görünür kılan ise güzellik. 2022 yılında da yüz güzelliği ve beden sağlığı için bazı uygulamalar, ürünler trend olmaya devam edecek ve yeni trendler de ortaya çıkacak.

Yüz güzelliği için Trendler

Aralarında ruj, allık, fondöten gibi ürünlerin bulunduğu çok işlevli ürünler 2022'de de trend olmaya devam edecek. Doğallık ve sade yaşam isteği, makyaj ürünü kullanımı ve doğal makyaj konusunda da etkili. Ancak bazı durumlarda ışıltılı tonlar da tercih edilecek. Maskeler nedeniyle yüzde görünür olan tek yer gözler olunca, pandemi ile birlikte göz makyajı da ön plana çıkmıştı. 2022 yılında da iddialı göz makyajlarının tercih edileceği öngörülüyor. Parlak, canlı neon tonları gözleri daha belirgin ve dikkat çekici hale getirecek. Dolgun kaşlar da bunun tamamlayıcısı olmaya devam edecek. Buğulu eyelinerlar, bakır rengi farlar da 2022'nin gözdelerinden. Elmacık kemikleri için uygulaması da kolay olan likit allıklar tercih edilecek. Yılı karşılarken makyaj malzemelerini gözden geçirip tazelemek için dolap kontrolü yapmakta yarar var.

Sağlıklı ve doğal bir cilt için yapılacak bazı cilt bakımı uygulamaları da 2022’nin trendi olmaya devam edecek. Cilt bakımı nedir sorusunun peşine düşüldüğünde kişinin ihtiyacı olan pek çok uygulamayla karşılaşması mümkündür. Bunlardan biri yaşlanma karşıtı ve cilt yenileme, akne ve leke tedavisinde de kullanılan hydrafacial cilt bakımı uygulamasıdır. Tamamen ağrısız ve acısız olan bu işlem tek seansta ve el değmeden yapılmaktadır. Beslenme açısından da önem taşıyan ve yaşlanma öncesi için iyi bir önleyici olan A vitamini, cildin kolajen üretimini destekleyerek cildi gençleştirir, kırışıklar ve lekeler için de faydalıdır. Bu tür cilt bakım uygulamaları 2022’nin de tercihleri arasında olmaya devam edecek.

Güzellik bakım hizmetlerinin yapıldığı güzellik merkezleri ise 2022 yılında da pandemi koşullarını göz önünde bulundurarak bu konularda hizmet vermeyi sürdürecekler.

Fit , Sağlıklı Vücuda Sahip Olmak için 3 Trend

Fit, sağlıklı bir vücuda sahip olmak için spor yanında disiplinli ve sağlıklı bir kilo verme uğraşı da önem taşımaktadır. Kilo verme sırasında ortaya çıkan vücut sarkmaları, gevşemeler gibi sorunları gidermek ve sıkılaşma için egzersiz desteği trend olmaya devam edecek. Vücutta görüntü ve sağlık açısından sorun olan yerlerden biri de selülitlerdir. Selülit neden olur sorusunun cevabı aslında selüliti önlemek için neler yapılması gerektiğini de belirtmektedir. Dengeli ve sağlıklı beslenme, kilo verme, egzersiz bunların başında geliyor. Bunun için bir de son yıllarda daha çok tercih edilmeye başlayan ve evde kolaylıkla uygulanan selülit giderici masaj aleti gibi aletler yer alıyor. Pandemi nedeniyle bu tür aletler 2022 yılında da tercih edilecek. Selülit giderici masaj aletini kullanırken içinde yağ yakıcı özelliğe sahip maddeler yer alan selülit kremi kullanmak da faydalı olacaktır.

2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da güzellik ve sağlık için medikal bakımlar yapılmaya devam edecek. Cilt yenileme,bölgesel zayıflama, vücut çatlakları, lekeler, yara izleri gibi sorunlarda kullanılan ve selülit için de faydalı olan mezoterapi işlemi de en çok tercih edileceklerin başında geliyor.

Fit, sağlıklı bir görünüm elde etmek için 2021 yılında olduğu gibi online personel trainer hizmeti, kolaylığı ve pandemi koşulları nedeniyle 2022 yılında da devam edecek. Personel trainer özellikle son yıllarda adını en çok duyduğumuz meslek grupları arasında yer alıyor.

Kış mevsimi hareket kabiliyetinin azaldığı, kilo almanın arttığı bir mevsim gibi düşünülse de , sağlıklı bir yaşam için kişinin kendini zorlamasında yarar var. Bunun için online danışma yoluyla bir diyetisyen desteği alınabilir. Yine 2022 yılında da, pandemi koşullarına dikkat ederek hizmet verecek olan spor salonu bunun için bir alternatif olabilir.

Sağlıklı beslenmeye ve hayatını kaliteli hale getirmeye özen gösterenlerin tarzı olan, sosyal, psikolojik, fiziksel iyilik için yapılan wellness, 2022 yılının da trendi olmaya devam edecek.

Güzellik uygulama fiyatları

Cilt bakım fiyatı, her yıl olduğu gibi 2022’de de, yüze yapılan uygulamaya ve yaptırılan merkeze göre değişiklik göstermektedir.

Diyetisyen fiyatları da online ya da yüz yüze hizmetlere göre değişiklik gösterecektir.

Her iki hizmet alanında da herkesin bütçesine uygun hizmet alması mümkündür.

Bir Yorum Yazın