Diyeti Keyifli Hale Getirin
Kilo vermenizi kolaylaştıracak, beş adet altın niteliğinde öneriler diyet listemizde yer alacak. Bunları hemen, vakit kaybetmeden denerseniz, çok iyi sonuçlar alacağınızı kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Ve aslında diyet yapmanın zor bir şey değil de, ne kadar eğlenceli olduğunu keşfetmeye başlarsınız. Diyeti keyifli hale getirmek sizin elinizde, bunun için pes etmeyi ve zevk almaya bakın. Kendinize keyifli bir diyet menüsü hazırlayın.
Diyet Önerileri Nelerdir?
İlk önce tabaklardan başlamanız gerekecek. İlk madde olarak yediğiniz tabağınızı bir kontrol edin. Küçük tabak mı kullanıyorsunuz yoksa büyük tabak mı, ilk önce bunun farkına varın. Bu madde oldukça önemli. Çünkü, yemek yerken ilk önce gözünüzün doyması lazım. Eğer büyük tabaklar kullanıyorsanız, tabağın içerisine koyduğunuz minik sebzeler, ya da iki üç parça köfte sizi doyurmayabilir. Ruhen de gözünüzün doyması için de, bir doygunluk sağlamanız gerekecek. Ancak bu şekilde diyeti sürdürmeniz olası olur. O yüzden küçük tabaklara daha büyük sebzeler, daha büyük salatalar koyun. Görüntüyü de aslında güzelleştirecek yemekler tercih ederseniz, diyet yapmak daha keyifli hale gelebilir. Böylelikle, keyifli bir şekilde sağlıklı diyet menüsü tüketmiş olursunuz.
İkinci maddede olarak, süreyi uzatmayı deneyin. Masanızda biraz vakit geçirin. Hemen yemeği yiyip, kalkmayın. Çatalı, kaşığı elinizden bırakın ve karşınızdakiyle biraz sohbet edin. Mümkünse tek başınıza yemek yemeyin. Çünkü bu süreyi ancak bu şekilde uzatabilirsiniz. Süreyi uzatmak da sizin daha çabuk doymanıza ve daha az porsiyonla doymanızı sağlar.
Üçüncü kural ise, tencereyle sofraya yemek getirmeyin. Mutfakta, tabaklara servis yapın. Tabaklara küçük porsiyonlar halinde yemeğinizi koyun ve masaya dönük yemeğinizi yiyin. Bu şekilde yaptığınız taktirde, aradaki farkı göreceksiniz. Tencere sofrada yer aldığında, yediğiniz porsiyonlarda bir artış görülür. Bu nedenle tencerenizi mutfakta bırakmayı deneyin.
Dördüncü kural olarak, yemeğe salata ile başlayın. Muhtemelen yemeğe çorba içerek başlıyorsunuz, ya da en sevdiğiniz yemeği önünüze çekip onu yiyorsunuz. Ama bu büyük bir hata. İlk başta midenizi biraz doldurun ve biraz rahatlayın. Ondan sonra ana yemeğinize geçebilirsiniz. Yani o masada sebze olarak ne varsa ilk onunla başlayın. Bu yöntem emin olun daha çabuk doymanızı sağlayacak. Ve diyeti bozmanıza engel olacak. Bu önerileri dikkate aldığınız zaman, kilo verdiren diyet menüsü de kolaylıkla amacına ulaşmış olacak.
Beşinci sırada, doyunca bırak mantığı yer almakta. Bunun farkına varırsanız, doyduğunuzda yemeği bırakabilirseniz eğer, emin olun bir sonraki öğünde bunu yapmak daha kolay olacak. Ayrıca bu durumun hemen değişmesini beklemeyin. Çünkü, en az üç gün sürer bu durumun değişmesi. Yeme davranışını değiştirmek çok kolay değildir. Ama doyduğunuzda bırakmaya başlarsanız, hayatınız boyunca bir daha kilo problemi yaşamazsınız. Şimdi de gün içerisinde yapabileceğiniz diyet menüsü nelerdir, onlara göz atalım.
Sabah Kahvaltısı İçin Diyet Menüsü
Sabahları güne klasik bir kahvaltı ile başlayın. Bunun için bir dilim tam buğday ekmeği tercih edin. Çünkü bağırsaklarımızın çalışması açısından tam buğday ekmeğini tüketmek önemli oluyor. Kibrit kutusundan biraz büyük beyaz peynir, yanında dört zeytin, istediğiniz kadar domates ve salatalık tüketebilirsiniz. Ayrıca kahvaltıda yeşillik de yiyebilirsiniz. Bunun yanında bir çay bardağı çayınızı içebilirsiniz. Fakat çayın şekersiz olması gerekir, şeker kullanmamaya özen göstermelisiniz.
Öğle Yemeği Diyet Menüsü
Öncelikle, öğle diyet menüsü olarak, salata ve yoğurt yiyebilirsiniz. Salatada yağ kullanmamalısınız, ama tatlandırıcı olarak biraz tuz, limon, nar ekşisi kullanabilirsiniz. Ya da salata ve çorba tüketebilirsiniz öğle yemeği için. İstediğiniz çorbayı yağ kullanmamak şartıyla tüketebilirsiniz. Çorbaya mümkün olduğu kadar yağ katmamayı deneyin. Ve çorbayı da katı bir şekilde tüketmeyin, sulu bir çorba olmasına özen gösterin. Yani, çorbaya un ilavesi de yapmamanız gerekecek pişirme aşamasında.
Akşam Yemeği Diyet Menüsü
Son olarak akşam diyet menüsü olarak, üç seçeneğiniz olacak. Birinci seçenekte, et gurubu yer alıyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken, tavuğun derisi hariç olmak şartıyla tüketim gerçekleştirilebilir. Mesela tavuk yiyecekseniz, kızartma olmamak şartıyla, iki adet but yiyebilirsiniz. Ya da ızgara yapabilirsiniz. Tavuk yemek istemiyorsanız balık da tüketebilirsiniz. Mesela bir somon yiyebilirsiniz. Somon yerine geçecek on beş adet hamsi veya istavrit de yiyebilirsiniz. Hangi et grubuna yatkınsanız, o yönde bir tercihte bulunabilirsiniz. Bu aşamada pişirme yöntemleri ve porsiyonları önemli. Bu noktaları da atlamamanızda fayda var. Et grubunun yanında salata ve yoğurt da tüketebilir, akşam yemeğinizi bu şekilde tamamlayabilirsiniz.